Vasilis Boukoros's road to recovery

Διαβάστε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη από τον Βασίλη Μπουκορο μετά την εγχείρηση που έκανε στο πόδι του και τον δρόμο προς την ανάρρωση του. Εμείς του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και να τον δούμε γρήγορα πάλι στους δρόμους.

Βασίλη πρόσφατα έκανες εγχείρηση χιαστών και οστεοτομια κνήμης στο πόδι σου πως νιώθεις τώρα που είσαι εκτός για λίγο καιρό από την φάση του bmx? Έχοντας μείνει εκτός της ΒΜΧ σκηνής για παραπάνω από ενα χρόνο διότι οι πανελλήνιες καθυστέρησαν την εγχείρηση μου μπορώ να πω οτι νιώθω κάπως αμήχανα που επιτέλους μετά απο τόσο καιρό θα επανέλθω και θα ξανακάνω ποδήλατο με τους φίλους μου.

Πως έπαθες αυτό τον τραυματισμό στο γόνατο σου είχες κάποιο παρελθόν? Ο τραυματισμός αυτός συνέβη τον περσινό Σεπτέμβρη, μια μέρα που βγήκα μόνος μου για ποδήλατο βράδυ καπάκι απο φροντιστήριο. Δεν ήμουν τόσο συγκεντρωμένος εκείνη την ώρα και «τσουλαγα» με warm up tricks πιο πολύ για να ξεσκάσω, μέχρι που μια απότομη κίνηση μου γύρισε το γόνατο, απο τότε έπαθα μια μερική ρήξη μηνίσκου και μια ολική ρήξη προσθίου χιαστού, το οποίο ναι μεν μου επέτρεπε να περπατώ αλλά δεν μπορούσα να κάνω ποδήλατο (να τρέξω κλπ) έχοντας συνεχώς πόνους καθημερινά.

Πόσο καιρό θα είσαι εκτός από την σκηνή και τι ποσοστό επιστροφής θα έχεις στο bmx μετά από την ανάρρωση? Ήδη εχω κλείσει το πρώτο μήνα που είμαι χειρουργημένος και βρίσκομαι στη φάση που ακόμα χρησιμοποιώ πατερίτσες, ένα καλό recovery χιαστού χρειάζεται ενα δυνατό εξάμηνο γεμάτο γυμναστική και φυσιοθεραπείες. Έχω σκοπό να αφιερώσω όσο δυνατόν περισσότερο χρόνο στην αποθεραπεία μου και απ’ όσο γνωρίζω το ποσοστό να επανέλθω ακριβώς όπως πριν είναι κοντά στο 95%.

Πως νιώθεις τώρα που είσαι εκτός και βλέπεις τους φίλους σου να κάνουν? Χαχα, η καλύτερη ερώτηση!! Πραγματικά δε πιστεύω στα μάτια μου μ’ αυτά που έχω δει τελευταία. Άπειρα καινούρια tricks από όλους, με έχουν αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Συνεχώς εξελίσσονται και ταυτόχρονα εμψυχώνουν και εμένα που βρίσκομαι σε αυτή τη φάση ώστε μόλις γίνω καλά να μπορώ να κάνω με την ίδια η και ακόμα περισσότερη όρεξη .

Είσαι ένας από τους καλύτερους streetαδες που έχουμε εδώ στην Αθήνα πιστεύεις ότι ο τραυματισμός σου θα σε αφήσει πίσω?
Χαχα ότι μπορούμε κάνουμε! Ε λοιπόν δεν πιστεύω κάτι τέτοιο διότι, από τη στιγμή που δε θα ποναω και θα μπορώ να κάνω ξανά ποδήλατο θα ξαναβρώ το επίπεδο που είχα όπως και πριν και ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι με τον δικό μου ρυθμό, είτε είναι αργός είτε γρήγορος. Το νόημα είναι να το απολαμβάνω όπως και πριν!

Πρόσφατα πηγαινόρχεσαι Αθήνα Πάτρα λόγο της σχολής που πέρασες εκεί πως νιώθεις που θα είσαι με άλλη παρέα? Γνωρίζω ήδη σχεδόν ολα τα παιδιά που κάνουν ποδήλατο στην Πάτρα και μου έχουν κάνει πολύ καλή εντύπωση διότι βλέπω οτι είναι αρκετά ενωμένοι μεταξύ τους. Θα είναι μια καινούρια παρέα για μένα για να rideαρουμε μαζί και υποθέτω οτι θα τα κλείσουμε ολααα χαχα, όρεξη να υπάρχει και ολα θα κυλήσουν με το ρυθμό τους..!

Ποια είναι τα σχέδια σου μετά την ανάρρωση? Μετά την ανάρρωση θα ξαναμπώ με ηρεμία στη φάση του ΒΜΧ και ταυτόχρονα θα ασχοληθώ γενικότερα με τη ζωή μου στην Πάτρα, ώστε να βελτιώσω την καθημερινότητα μου (σχολή, φίλοι κλπ) .

Οι γονείς σου τι λένε για όλα αυτά? Οι γονείς μου είναι δυο πολύ υπομονετικοί άνθρωποι μου έχουν σταθεί και με έχουν υποστηρίξει σε κάθε δυσκολία, ιδίως ο πατέρας μου (ορθοπεδικός χειρούργος) που με εγχείρησε ο ίδιος και ασχολείται συνεχώς με το recovery μου. Παρόλο που κατά καιρούς έχω υποστεί αρκετούς τραυματισμούς, στους γονείς μου αρέσει αυτό που κάνω και χαίρονται για μένα και το μέλλον μου.

Θα συνεχίσεις να κάνεις bmx? Θα συνεχίσω εννοείται και όσο κρατήσει..! Οι όμορφες στιγμές είναι που μένουν και ελπίζω σε μερικά χρόνια να εχω κρατήσει πολλές απ αυτές !!

hop bar pic:Kiriakos Tsifakis

Ride 360 bar pic:iliasmertis

category: